Mindenki más és más munkatempóban dolgozik. Egy viszont biztos, az anyukák tudják, hogy mindent fénysebességgel kell elvégezni. Célszerű megtervezni pontosan a teendőket, fontossági sorrendet felállítani, jegyzeteket készíteni. Gyors terv alapján beütemezni a hetet, a napot. A tudatos tervezéssel lerövidíthető a munka és biztosak lehetünk abban, hogy semmi fontos nem marad el. Mert bizony nem maradhat el! Még mindig a fülembe cseng egyik főiskolás barátom mondata:

” Akinek nincs esze, legyen notesze!”

Egy szó mint száz, nem tudom mi lenne velem a kiépített rendszereim, táblázataim, vagy a Google naptáram nélkül. 

Heti terv és napi terv

Általában minden hétfőn egy alapnak használható tervet készítek, előszedve azokat, amik átcsúsztak az elmúlt hétről, azokról, amelyek erre a hétre lettek eleve eltervezve, illetve az állandó feladatokról, melyek heti rendszerességgel fordulnak elő. A heti keret lista pedig ezzel kész is van. Innentől kezdve a kisebb projektek célszerű gondolkodni a részletekre is koncentrálva. Általában nagyobb hangsúlyt fektetek a napi listára. Személy szerint ezt offline szeretem megtenni még mielőtt felkapcsolom a gépet. Ugyanis, ha ezt is egy táblázatba, vagy a drive-ra készítem, már ezer irányból tudják más ingerek, felugró ablakok, értesítések elvonni a figyelmem. Szerintem a post-it-ot nekem találták ki! Élvezettel gyűröm össze a nap végén és dobom a kukába. DONE! 🙂

Ingerek az internetről

Nagyon szeretem a haladást, a modern világ fejlődését, az internet térhódítását, a praktikus applikációkat. Azonban pont ennyire vagyok kritikus is. Amennyi segítséget tudnak adni, annyi komplikációt is vonnak maguk után. Valóban már nem kell elmenni a postára csekket befizetni, hiszen webfelületen ez pikk-pakk intézhető. Ugyanakkor a már ezer irányból érkező információ, tennivaló, inger a nap végére teljesen le tudja fárasztani az agyunkat. Általában ha dolgozom, kikapcsolok minden értesítést, hangjelzést, nem hagyom, hogy bármi elvonja a figyelmem. Így koncentráltan rövidebb idő alatt jobb teljesítménnyel sikerül elvégezni a kitűzött projektet.

Fontossági sorrend

Ha úgy vesszük, minden feladat fontos, azonban sorrend felállítható. Hogy a könnyebb és gyorsabban elvégezhető feladattal, feladatokkal kezdesz, az már az egyéni döntésed. Személy szerint a munkaidőm elején inkább a bonyolultabb és komolyabb feladatoknak szeretek frissen és kipihenten nekiállni, majd felfrissülés gyanánt folytatom a könnyebb esetleg kicsit monotonabb feladattal. Igyekszem soha nem halogatni a teendőket, azonban mégis adódik olyan eset mikor nem fér bele az adott napba. Amennyiben ez nem határidős munka, nincs is vele gond.

Nagyon klassz előadások vannak az Eisenhower matrixról, miként sorolhatóak be a teendőink sürgős és fontos tengelyek mentén. 

Munka bevállalása, túlvállalása

Egyéni vállalkozó révén lehetőségem van arra, hogy számos projektet bevállaljak, illetve tájékoztassam az ügyfeleket, a határidőről, esetleg nemet is mondjak. A korrekt üzleti hozzáállás, miatt informálom a megbízót a várható teljesítés időpontjáról.  A fair hozzáállás szerintem a jó üzleti kapcsolat alapja. Ha tud várni, akkor mindent megteszek annak érdekében, hogy bőven a határidő előtt leadjam a munkát. Ha pedig nem, akkor erről is beszélnünk kell. Soha nem értettem azokat a mesterembereket, szakembereket, akik bevállaltak mindent, azonban hetek múlva sem jelentkeztek. Sőt még fel sem vették a telefon. 

Röviden ezek azok az alapelvek, amelyeket személy szerint szeretek betartani állandó jelleggel, így mikor dolgozom, akkor a FÓKUSZ teljes mértékben a munkán van, így a munka végeztével, visszatérhetek az édesanya szerephez.

Ingyen letölthető képek

Ingyen letölthető képek

Ingyen letölthető képek   Ingyenesen letölthető képeket keresel? Manapság képekben kommunikálunk. Akár a Facebook oldaladon, akár az Instagramon, akár a weboldaladon, vagy bármelyik social media platformon. Akkor, ha a képet Te magad készíted, a képen szereplőtől...

Dolgozó Anyák

Dolgozó Anyák

,,,Manapság menő a kifejezés a “Mompreneur”, azaz VÁLLALKOZÓ ANYUKÁK szó-kreálmány. Mely egyben hangsúlyozza azt, hogy hasznot hajtó értékes tagja vagy a társadalomnak, ugyanakkor Édesanya is. Az, hogy melyikben hány százalékban teljesítesz az teljesen egyéni....

Blog

Blog

rend = sikeres vállalkozásMinden tapasztalt vállalkozó tudja, hogy mennyire fontos a rend, a bejáratott rendszer és az állandó átláthatóságTegyünk BRAND-et még ma!"A rendben hiszek. Ha ez vesz körül, bennem is rend van. Az embert hajtja a rend, kötelezi valamire....